Wedstrijdverslag Dames A tegen Noliko Maaseik B (20/09/2014)

NOLIKO MAASEIK B – GOVOC A 0-3 (reserven: 0-3)
20/09/2014
GOVOC Dames A werd ongewoon vroeg in de namiddag verwacht in de Lotto Dôme om NOLIKO MAASEIK B partij te geven.
De Maaseikse damesploeg promoveerde van derde naar tweede provinciale en is dus een van de nieuwkomers in de reeks. Het was onmogelijk vooraf haar sterkte objectief in te schatten, maar aangezien NOLIKO MAASEIK een sterke reputatie geniet in het Limburgs volleybal, lieten de dames uit Geistingen-Ophoven niets aan het toeval over.
Om 13:00 uur werd de reservewedstrijd op gang gefloten.
In de eerste set verscheen GOVOC in de volgende opstelling op het veld: Martine als spelverdeler, Laurien als opposite, Sofie (de kapitein) en Gitte op de hoek en Evelien en Emma in het midden.
Het werd meteen duidelijk dat de Maaseikse receptie moeilijkheden ondervond met de gevarieerde opslagen van GOVOC. Ook aanvallend bleven de "knapkoeken" onder de verwachting. Toch ging de eerste set eerder gelijkmatig op: GOVOC kon nooit meer dan drie punten uitlopen. Op het einde van de set perste GOVOC er een sprintje uit en kon de 19/25-uitslag genoteerd worden.
Voor de tweede set gooide GOVOC volgende speelsters in het strijdperk: Eline als passeur met Glynis in kruis, Sofie en Lynn als hoekaanvallers terwijl het middencompartiment werd gevormd door Evy en Laurien. De tweede set ging veel vlotter naar GOVOC dan de eerste: de opslagdruk werd nog opgevoerd, Evy heerste soeverein in het midden en ook de andere aanvallers haalden het kanon boven. Alvorens beide ploegen het goed en wel beseften, prijkte de 8/25-score al op het bord.
In set 3 experimenteerde de GOVOC- coach wat met de line-up: er werd gekozen voor een 2-4 opstelling met Martine en Eline aan de set-up, Emma en Evelien werden op de middenpositie uitgespeeld terwijl Sofie en Elke (jawel, onze libero) de punten bijeen moesten meppen van op de hoekpositie.
Omwille van de ongewone opstelling enerzijds en ook omdat de vorige set vrij makkelijk (misschien te makkelijk) was binnengehaald, slopen er wat foutjes en misverstanden in het GOVOC-spel. De coach moest gebruik maken van zijn beide time-outs om de focus te herstellen. Het werd nog vrij spannend maar uiteindelijk liet de gastploeg zich niet verrassen en wist de derde set dan toch te winnen, zij het met het kleinste verschil (23/25).
Om 14:30 uur ging de hoofdwedstrijd van start.
Voor de eerste set koos de GOVOC-coach voor de volgende veldbezetting: Eline als spelverdeler met Glynis in kruis, Evy en Emma in het midden, Lynn en Gitte op de hoek en Elke als libero. GOVOC mocht beginnen met de opslag en liet meteen een mooie reeks optekenen. NOLIKO bleef moeite hebben met de soms loeiharde, dan weer tactische opslagen en kreeg de ballen niet of nauwelijks aan het net zodat ook hun aanval niet tot ontplooiing kwam. Als de ballen overkwamen was de GOVOC-verdediging - met stofzuiger-libero Elke in een glansrol – alert en konden de aanvallers netjes aangespeeld worden. Die lieten de kansen niet onbenut en knalden de punten ijverig bijeen. In een mum van tijd stond de 9/25 score op het bord.
In de tweede set verdedigde volgend team de GOVOC-kleuren: Martine aan de pas met springveer Laurien in kruis, Evy en Evelien als midblokkers , Lynn en Gitte weerom aan het hoekkanon en Elke als libero. Deze set werd een kopie van de eerste set. NOLIKO liet receptioneel steken vallen terwijl GOVOC aanvallend wist te overtuigen. Sommige acties leken zo uit het volleybalboekje te komen en tonen aan dat GOVOC aanvallend vooruitgang heeft geboekt: er wordt gevarieerder aangevallen en vooral vlotter gescoord. Ook in de blokvorming is progressie te merken: onze middenblokkers lezen het spel beter, verplaatsen zich sneller en weten netjes aan te sluiten bij de hoekspeelsters. Uiteindelijke werd het 12/25 in de tweede set.
In set drie maakten volgende speelsters hun opwachting: Eline in de rol van spelverdeler met opnieuw Glynis als opposite, Evelien en Emma op de middenstek, Lynn en Sofie als hoekaanvalsters en Elke als libero. Halverwege de set loste Laurien Evelien af in het midden en nam Martine de spelverdeling over van Eline. Set drie verliep in grote trekken volgens hetzelfde scenario als de twee voorgaande spelbeurten: rendementsvolle opslagdruk, puike receptie, goed verdedigingsspel en gevarieerde aanvallen. Emma dreef de NOLIKO-verdediging tot wanhoop met gemene legballetjes, terwijl Sofie met technische aanvallen gaten in de Maaseik-verdediging prikte. 
In net geen uur tijd stond de 0-3 uitslag op het scorebord: de talrijk opgekomen supporters, die meeleefden met elke rally en het team vocaal ondersteunden, toonden zich tevreden met de uitslag en het getoonde spel.
Het team kon zich sneller dan verwacht klaarmaken voor de ploeguitstap naar Kerkrade, waar de Wereldse Keuken van de Leisure Dôme op hen lag te wachten.
GOVOC, let's eat ... euh .... GOVOC , let's fight!

Recent gespeelde wedstrijden
Activiteiten

Komende wedstrijden